Verot, leikkaukset, yrittäjyys - mitä talouden suunnanmuutos vaatii?

Kestävä talous on hyvinvoivan yhteiskunnan kulmakivi. Heikko talouden kehitys rapauttaa palveluiden ja sosiaaliturvan rahoitusta. Meidän tuleekin harjoittaa pitkäjänteistä ja kestävää taloutta, joka edistää elinvoimaa - uusia innovaatioita, yritystoimintaa ja työllisyyden kasvua.

Nykyisen talouskehityksen on muututtava. Seuraavalla eduskuntakaudella tulee tasapainoitella sekä kasvavien kulujen, leikkausten ja verouudistusten välillä. Tähän yhtälöön ei ole helppoa ratkaisua, vaikka jotkut sellaista myyvätkin.

Millaista talousajattelua edistät äänestämällä Hämeessä numeroa 41?

Tehdään veroreformi: tuloverotusta tulee keventää ja painopistettä siirtää päästöjen, kulutuksen ja suurten omaisuuksien verotukseen. Kokonaisveroasteessa ei ole merkittävää nostovaraa elinvoimaisuuden turvaamiseksi.

Huolehditaan elinvoimasta: markkinoiden toimintaa ja kilpailua tulee tehostaa, työntekijöiden palkkaaminen pk-yrityksiin kannustavampaa sekä työelämän tulee olla joustavampaa ja työnteon kannustavampaa. Työllisyyttä tulee nostaa purkamalla kannustinloukkuja, ratkaisemalla mielenterveyskriisi sekä helpottamalla työ- ja perhe-elämän yhteensovittamista.

Rakennetaan yrittäjämyönteisempi yhteiskunta: minimoidaan yrittäjyyden esteitä, yhtenäistetään ja kevennetään byrokratiaa, varmistetaan reilu kilpailu toimivilla markkinoilla, parannetaan yrittäjien sosiaaliturvaa ja helpotetaan sukupolvenvaihdosta.

Tunnistetaan vihreän siirtymät talousmahdollisuudet: markkinat kehittyvät jatkuvasti kohti ekologista kestävyyttä. Tätä siirtymää tulee tukea ja kannustaa - jarruttaminen vääjäämättömässä kehityksessä heikentää vain tulevaisuuden talousnäkymiä ja liiketoiminnan mukautumiskykyä. Sekä uudet innovaatiot että osaaminen tulee valjastaa Suomen talouskasvun yhdeksi merkittäväksi pilariksi. 

Keskitytään hyvinvointivaltion ydintehtäviin: koulutuksesta, sotesta ja turvallisuudesta ei voi leikata. Näistä leikkaaminen johtaa vain kustannuksiin tulevaisuudessa. Perusrahoitusta tulisikin lisätä ja kohdentaa, jotta saamme nykyisen kehityskulun katkaistua.  Kuitenkin myös leikkauksiin tulee olla valmis. Leikattavaa löytyy muun muassa ympäristölle haitallisista yritystuista, eläintuotannon tuista, kiinteistöistä sekä toimitiloista ja julkisista hankinnoista. Myös hallinnon ja palveluiden prosessien kehittämistä tulee edistää - nämä lisäävät tehokkuutta, läpinäkyvyyttä, joustavuutta, käyttäjälähtöisyyttä sekä tuovat kustannushyötyjä.

Tulevien vuosien aikana meidän tulee tehdä kunnianhimoista ja pitkäjänteistä työtä kestävän talouden eteen. Tavoitteena taloudellisesti, sosiaalisesti ja ekologisesti kestävä tulevaisuus.

Tee taloudellisesti kestävä valinta. Äänestä 41. 

Previous
Previous

Metsien suojelu on turvallisuuspolitiikkaa

Next
Next

Hyvinvoinvoivat metsät tuottavat hyvinvointia ihmisille ja taloudelle